Снимка: PexelsСлънчево на много места в страната, но следобед в

...
Снимка: PexelsСлънчево на много места в страната, но следобед в
Коментари Харесай

Слънчево на много места в страната. Следобед в Западна България може да вали и гърми

Снимка: Pexels

Слънчево на доста места в страната, само че следобяд в Западна България ще вали и гърми, сочи прогнозата на синоптиците за през днешния ден.

Ще има краткотрайни превалявания, тук-там с гръмотевици, и условия за градушки. В областите Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и София-област е оповестено и предизвестие от първа степен – код жълто. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 30° и 35°.

Предимно слънчево ще е и по Черноморието. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са към 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е към 23°, на 2000 м - към 17°.

През идващите дни повече слънце ще има преди обяд. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в обособени региони и градушки, във вторник основно в Северна и Западна България, в сряда на повече места в Източна, а в четвъртък и петък единствено на обособени места из страната.

Температурите последователно ще се намаляват и в петък оптималните ще са сред 25° и 30°.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР