Снимка PexelsСАЩ удря със санкции Саудитска Арабия. Администрацията на американския

...
Снимка PexelsСАЩ удря със санкции Саудитска Арабия. Администрацията на американския
Коментари Харесай

Байдън посочи 76 лица от Саудитска Арабия, които могат да бъдат обект на санкции

Снимка Pexels

Съединени американски щати удря със наказания Саудитска Арабия. Администрацията на американския президент Джо Байдън уточни 76 лица от Саудитска Арабия, които могат да бъдат обект на наказания според нейната " нова политика по случая с убития отстъпник Джамал Кашоги ", съобщи " Блумбърг ". В информация, към този момент изпратена до американските конгресмени, само че към момента непубликувана публично, Държавният департамент декларира, че постанова визови ограничавания на лица, които, от името на задгранично държавно управление, се смятат за директно ангажирани със съществени дейности против дисиденти ". Това гласи копие на документа, получено от организацията, написа.

Също по този начин стана ясно, че Съединени американски щати постановат наказания на двама саудитци по случая. Oбмисля се и анулацията на оръжейни покупко-продажби със Саудитска Арабия. Говорител на Държавния департамент сподели: " Нашият фокус е върху прекратяването на спора в Йемен, макар че ние подсигуряваме, че Саудитска Арабия има всичко належащо, с цел да отбрани своята територия и своя народ ".

Припомняме, че администрацията разгласява в петък разкрития отчет на американското разузнаване за бруталното ликвидиране на саудитския публицист Джамал Хашоги, който категорично уточни саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман като забъркан в закононарушението. " Ние считаме, че престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е одобрил интервенция в Истанбул, Турция за залавяне или ликвидиране на саудитския публицист Джамал Хашоги ", се показва в отчета, възложен от кабинета на шефа на националното разузнаване.

Припомняме, че през вчерашния ден Байдън разиска човешките права с краля на Саудитска Арабия Салман в четвъртък, съобщи The NY Times. В формалното известие на Белия дом обаче не се загатваше дали двамата са разискали и отчета. Белият дом съобщи, че президентът е прочел отчета.

Президентът ще би трябвало да реши дали да забрани на принц Мохамед да влиза в Съединените щати или да му наложи други наказания. Байдън е засегнал смисъла на универсалните права на индивида и върховенството на закона. Но не се споделя нищо по-конкретно за саудитските арести на дисиденти и публицисти.

Преди диалога им, държавният секретар Антъни Блинкън беседва със саудитския външен министър Фейсал бин Фархан ал Сауд. Но също по този начин не се загатва за идното разсекретяване или решение по какъв начин да се работи с престолонаследника.

Белият дом съобщи, че Байдън изпраща сигнал, като упорства, че ще се занимава единствено с краля в диалози сред водачите. Но всичко сочи, че престолонаследникът към този момент се счита за в действителност водач на страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР