Снимка: PexelsСАЩ осъдиха днес ескалиралите въоръжени сблъсъци между Азербайджан и

...
Снимка: PexelsСАЩ осъдиха днес ескалиралите въоръжени сблъсъци между Азербайджан и
Коментари Харесай

САЩ призоваха за незабавно спиране на въоръжените сблъсъци в Нагорни Карабах

Снимка: Pexels

Съединени американски щати осъдиха през днешния ден ескалиралите въоръжени конфликти сред Азербайджан и Армения и приканиха двете страни към неотложно преустановяване на огъня, оповестиха Ройтерс и ТАСС, представен от Novini.bg.

Държавният департамент посочи в изказване, че двете страни би трябвало неотложно да спрат въоръжените конфликти, както и всяка изразителност или други дейности, които могат да задълбочат напрежението.

" Съединени американски щати най-решително осъждат ескалацията на насилието. Първият заместител държавен секретар Стивън Бигън се е обадил на външните министри на Азербайджан и Армения, с цел да призове двете страни неотложно да прекратят бойните дейности, да употребяват съществуващите директни канали за връзка сред тях, с цел да се избегне по-нататъшна ескалация ", съобщи в официално съобщение говорителката на ведомството Морган Ортегас.

Държавният департамент съобщи също, че всяка интервенция в ескалиращото принуждение на трети страни би била " извънредно безполезна ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР