Снимка PexelsПроомяна на времето вещае прогнозата на НИМХ, цитирана от

...
Снимка PexelsПроомяна на времето вещае прогнозата на НИМХ, цитирана от
Коментари Харесай

От утре започват валежи

Снимка Pexels

Проомяна на времето вещае прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология, представена от Българска телеграфна агенция. Сутрешните температури ще са относително високи и минималните ще са сред 9 и 14 градуса. През идващото денонощие облачността ще е забележителна. На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат на изток, а на запад ще стопират. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

От северозапад ще нахлува студен въздух и дневните температури ще се намалят. Максималните в западната половина от страната ще са сред 12 и 17 градуса, а в източните региони, където през по-голямата част от деня ще е без превалявания и със слаб югоизточен вятър, ще се задържат по-високи - сред 21 и 24 градуса.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще бъде без превалявания, само че през нощта против понеделник ще превали дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, който по здрач ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14 градуса, на 2000 метра - към 6.

В понеделник и в източните региони преваляванията ще спрат, а до вечерта и облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде най-вече слаб.

Във вторник ще е най-вече слънчево, със слаб югоизточен вятър. Сутринта тук-там в източните региони, в затворените котловини и по поречието на Дунав ще има условия за мъгли. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури едва ще се покачат.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР