Снимка PexelsПрограмата по ваксиниране може да бъде изправена пред значително

...
Снимка PexelsПрограмата по ваксиниране може да бъде изправена пред значително
Коментари Харесай

Над 50 процента от пълнолетните англичани са се ваксинирали

Снимка Pexels

Програмата по имунизиране може да бъде изправена пред доста понижаване на доставките от 29 март нататък.

Доставките зависят от това какъв брой дози ще позволи индийското държавно управление.

Англия употребява ваксини на Pfizer/BioNTecH и на AstraZeneca

Повече от половината от пълнолетното население в Англия е получило първа доза ваксина против COVID-19, заяви през днешния ден здравната работа, откакто през вчерашния ден бяха разпределени 708 927 първа и втора доза ваксини, съобщи Ройтерс. Девет от 10 души, които са на 65 години и по-възрастни, са се възползвали от опцията да се ваксинират.

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок сподели през днешния ден пред Народното събрание, че Англия ще би трябвало да забави имунизационната акция идния месец заради забавени доставки на милиони дози от имунизацията на AstraZeneca от Индия и нуждата да бъде тествана стабилността на 1,7 милиона дози, без да уточни обаче производителя.

Здравните управляващи предизвестиха, че програмата по имунизиране може да бъде изправена пред доста понижаване на доставките от 29 март нататък, добавя БНР. 

Англия употребява ваксини на Pfizer/BioNTecH и на AstraZeneca, като 10 милиона дози от 100-те милиона, поръчани на AstraZeneca, идват от Индийския серумен институт. Институтът сподели, че преди няколко седмици е доставил 5 милиона дози на Англия, само че посочи, че в контракта не е посочен период за доставката. Ръководителят на Серумния институт Адар Пунавала сподели, представен от в. " Дейли телеграф ", че доставките зависят от това какъв брой дози ще позволи индийското държавно управление да бъдат изпратени в Обединеното кралство.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР