Снимка PexelsПроф. Ива Христова: Коронавирусът се предава дори когато говорим

...
Снимка PexelsПроф. Ива Христова: Коронавирусът се предава дори когато говорим
Коментари Харесай

СЗО призова правителствата да не въвеждат отново карантина

Снимка Pexels

Проф. Ива Христова: Коронавирусът се предава даже когато приказваме
Световната здравна организация (СЗО) прикани държавните управления да не вкарват още веднъж карантина против ковид. От организацията се притесняват за общественото и икономическо влияние на сходни ограничения, написа английският " Телеграф ", представен от offnews.bg.

Директорът на отдела за изключителни заболявания Мария ван Керхов разяснява пред изданието, че карантината би трябвало да бъде сменена с „ локализирани тактики ”.

Тя уточни, че икономическите, обществените и здравните вреди от карантината, която беше въведена в друга степен допълнително от 100 страни, са „ колосални ”.

„ СЗО не предлага въвеждането на карантина, само че такава мярка трябваше да се употребява в редица страни заради скоростта на разпространяване на заболяването. Надяваме се обаче, че страните няма да би трябвало да я вкарват още веднъж ”, съобщи Керхов.

Тя акцентира, че през идващите шест месеца няма да можем да разчитаме на основаването на „ безвредна и ефикасна ” ваксина против COVID-19.

Вместо това Керхов прикани страните да употребяват наличните сега принадлежности, с цел да ползват „ самостоятелен, стеснен, локализиран ” метод против болестта.

„ Скоростта на научната работа в тази посока беше изключителна... в този момент имаме принадлежности, които могат да предотвратят предаването на заболяването и да спасят човешки животи ”, уточни епидемиологът, визирайки ограничения като следене на контакти, огромно тестване, физическо разграничаване и носенето на маски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР