Снимка PexelsПричината за състоянието на блогъра Алексей Навални може да

...
Снимка PexelsПричината за състоянието на блогъра Алексей Навални може да
Коментари Харесай

Съмнения за диабетна кома при Навални

Снимка Pexels

Причината за положението на блогъра Алексей Навални може да е диабетна кома или проблем с мозъчното кръвообращение, споделиха медицински специалисти пред " Известия ", съобщи.

Според обявата, лабораторните проучвания разкриват нараснали равнища на кръвна захар и ацетон в урината, до момента в който електрокардиограма (ЕКГ) демонстрира метаболитни промени в миокарда

Експерт по незабавна здравна помощ твърди пред " Известия ", че нарасналите равнища на ацетон и захар, както и метаболитните промени в миокарда, могат да демонстрират допустима диабетна кома. Това може да бъде породено от физическо натоварване, стрес или нервни прекарвания.

Той означи, че може да приказва и за тромбоза на огромните мозъчни съдове, която за малко време може да докара до кома.

От своя страна ендокринологът Алексей Калинчев изрази мнение, че данните от теста могат да демонстрират, че Навални има диабет вид 1.

По-рано източник в региона на медицината сподели, че клиничната картина, сходна на тази на Навални е присъща както за интоксикация, по този начин и за някои други остри положения. " Сега се допуска отравяне с натриев оксибутират ", изясни източникът.

Ръководителят на Фонда за битка с корупцията /ФБК/ се почувства зле на борда на самолета по маршрута от Томск до Москва. Лайнерът незабавно се приземи в Омск, след което блогърът беше приет в болница.

Прессекретарят на ФБК Кира Ярмиш допусна, че Навални е токсичен. Все още няма удостоверение на тази версия.

В четвъртък вечер Анатолий Калиниченко, заместител основен доктор на Омската незабавна болница №1, съобщи пред РИА Новости, че лекарите въз основа на резултатите от изследванията не са разкрили признаци на инсулт, инфаркт или инфекциозни лезии, в това число ковид.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР