Снимка: PexelsПри вълната от демонстрации в Берлин срещу коронавирусните ограничения

...
Снимка: PexelsПри вълната от демонстрации в Берлин срещу коронавирусните ограничения
Коментари Харесай

45 полицаи пострадаха в Берлин по време на протестите срещу COVID ограниченията

Снимка: Pexels

При вълната от демонстрации в Берлин против коронавирусните ограничавания са потърпевши 45 чиновници на реда, обявиха от полицията. Днес протестиращите се събраха още веднъж, само че броят им е по-малък спрямо участниците във вчерашната акция, заяви Агенция Франс Прес.

``
реклама

По време на съботните митинги бяха задържани 133 души, основно за оказване на опозиция на полицейски чиновници, нарушение на реда и потребление на противоконституционни знаци.
В оповестената като " Ден на свободата “ проява участваха към 20 000 души, като по-голямата част от тях не носеха маски и не съблюдаваха наложителното за Германия условие за отдалеченост от 1,5 метра.

Демонстрацията, която стартира към емблематичната Браденбургска врата, събра разнообразни организации, в това число крайнодесни групи и недоволни търговци. В тематиката на носените транспаранти се загатва за хипотетична интрига, проведена от фармацевтичната промишленост и американския милиардер Бил Гейтс, както и апели за придвижвания против имунизациите. Протестът прикани за унищожаване на настоящите ограничавания.

В късния следобяд полицията стартира да разпръсква тълпата, само че стотици протестиращи останаха пред Бранденбургската врата.

Срещу уредниците започнаха правосъдни производства за неспазване на разпоредбите против ковид.

Днес още веднъж няколкостотин протестиращи се събраха покрай Бранденбургската врата, като този път болшинството от тях носеше маски и спазваше рекомендациите за обществена отдалеченост. Въпреки относително ниския растеж на смъртни случаи в Германия, управляващите показаха безпокойствие от нарасналия се през последните седмици брой на инфектираните. Политиците се включиха в обществените медии, с цел да разкритикуват държанието на участниците в митингите като безконтролно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР