Снимка PexelsПри нужда от съдействие българските граждани в Чешката република

...
Снимка PexelsПри нужда от съдействие българските граждани в Чешката република
Коментари Харесай

Пътуваме до Чехия с нови изисквания

Снимка Pexels

При потребност от подпомагане българските жители в Чешката република могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Чехия вкара спомагателни условия за идващите от България жители от 29 март 2021 година, измежду които е належащо авансово да бъде запълнен и изпратен електронен Формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form).

По информация на посолството ни в Прага също по този начин гражданите трябва авансово да направят и да показват при идването си в Чешката република PCR тест, изработен не повече от 72 часа преди идването си. Отпада опцията за даване на антигенен тест за COVID-19, не по-стар от 24 часа, означават от Министерство на външните работи.

В допълнаение - не по-рано от 5 дни и не по-късно от 14 дни след идването си в Чешката република, те следва да създадат още веднъж PCR тест, който ще бъде автоматизирано показан в способената локална хигиенно-епидемична работа. До приемането на резултатите от този тест, жителите са длъжни да се самоизолират.

Посоченият нагоре електронен формуляр може да бъде открит на следния интернет-адрес.

Остава да важи правилото, че пътуванията до Чешката република са вероятни единствено в неотложни случаи, като: работа, значими фамилни събирания, визити в медицински или обществени заведения и други

Продължават да важат изключенията от горните правила за служащите в интернационалния превоз и за трансграничните служащи, само че не и за директно преминаващите през Чешката република в посока Германия служащи в интернационалния превоз. За тях при влизане на чешка територия се изисква антигенен или PCR тест не по-стар от 36 часа преди влизането.

Детайлна информация за изискванията за влизане в Чешката република може да бъде открита на следния интернет адрес.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР