Снимка PexelsПосланиците на 27-те държави от Европейския съюз ще проведат

...
Снимка PexelsПосланиците на 27-те държави от Европейския съюз ще проведат
Коментари Харесай

Границите на ЕС ще останат затворени за трети страни за още две седмици

Снимка Pexels

Посланиците на 27-те страни от Европейския съюз ще проведат договаряния в Брюксел на 29 юли. В резултат на това се чака възбраната за влизане в Европейския съюз за жители от трети страни да бъде удължена доникъде на август. Ще бъде понижен и описът на страните, в които епидемиологичната обстановка се смята за безвредна, написа съветското издание  " Независимая газета ", представена от " Фокус ".

В понеделник, 27 юли, специалисти от Европейски Съюз разискаха въпроса за разширението на общоевропейските карантинни ограничения. Предварителното им умозаключение гласи, че е прекомерно рано е да се отварят границите на Европейския съюз от 1 август, както Европейската комисия планираше през юни. Освен това, както оповестяват европейските медии, базирайки се на източници в дипломатически кръгове, ограниченията ще бъдат затегнати.В момента има лист от 13 страни, на чиито жители е позволено да посещават Европейския съюз.

Това са Алжир, Австралия, Грузия, Канада, Китай, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Тайланд, Тунис, Уругвай, Южна Корея и Япония. До 17 юли този лист включваше също по този начин Сърбия и Черна гора. Но заради увеличението на броя на случаите на ковид тези две страни бяха изключени от листата.Очаква се Южна Корея, Япония, Китай и Канада да бъдат отстранени от листата в сряда, на 29 юли. Последната от тях ще " страда " поради близостта си със Съединени американски щати, които по всичко проличава са обхванати от втора вълна на пандемията. Що се отнася до Китай, той не отвори границите си за жителите на Европейски Съюз, по тази причина беше решено тази страна да бъде изключена от листата. В Южна Корея и Япония съгласно Брюксел обстановката с пандемията продължава да буди безпокойствие.

Полша има намерение да лобира за отварянето на границите на Европейски Съюз за украинците. Външният министър на страната Виктор Кулеба разгласи основаването на " Люблински триъгълник " - формат, който включва Полша, Литва и Украйна. Целта му е да способства за стремежите на Киев за европейска интеграция във всички сфери, в това число защитата, и активизирането на туристическите връзки на трите страни.Няма причина да се чака бързо отваряне на границите на Европейски Съюз. Засега новините от епидемиологичния „ фронт “ не вдъхват оптимизъм. Ваксина против ковид към момента не е открита, а броят на случаите след смекчаването на ограниченията при започване на юни още веднъж нараства. Директорът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесъс съобщи, че за месец и половина броят на пациентите с COVID-19 в света съвсем се е удвоил. Смъртните случаи са надхвърлили 650 хиляди души.Увеличението на броя на случаите беше много ненадейно. Лекарите чакаха втората вълна на пандемията през есента, когато обичайно се усилва разпространяването на инфекциозните болести. Но тя пристигна по-рано, а по кое време и по какъв начин да я спрем, към момента не е ясно.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР