Снимка: PexelsПортугалия въведе задължителното носене на маски на открито като

...
Снимка: PexelsПортугалия въведе задължителното носене на маски на открито като
Коментари Харесай

И в Португалия върнаха маските на открито

Снимка: Pexels

Португалия вкара наложителното носене на маски навън като част от ограниченията против разпространяването на Ковид-19. Заповедта влиза в действие от през днешния ден в иберийската страна, а хората като че ли я одобряват с примирие.

" Това е положително решение. Трябва да носим маски като защитна мярка. Ако не го вършим, в никакъв случай няма да излезем от тази обстановка ", разяснява Мануел Бастуш Мейрелиш, 65-годишен сервитьор в ресторант в историческия център на столицата Лисабон, написа Българска телеграфна агенция.

Мигел Мендиш, шеф на известно измежду туристите близко кафене, също поддържа мярката. " Мисля, че в този момент е верният миг, с цел да спасим коледния интервал ", аргументира се 44-годишният мъж ".

Изключение се прави за децата под 6-годишна възраст, както и в коли, в които пътуват единствено хора от едно и също семейство.

По улиците на Лисабон обаче хората не бяха всеобщо с маска, установяваха публицисти от Франс прес. Първоначално полицията ще прави устни забележки при неспазване на заповедта, след което ще стартира да постанова санкции от 100 до 500 евро. Мярката ще бъде в действие за интервал от 70 дни, като действието ѝ може да бъде удължено.

Днес португалските здравни управляващи оповестиха за рекордните 3960 нови случая на ковид през последното денонощие. С това общият брой на записаните инфектирани в страната с население от към 10 милиона души надвиши 128 хиляди.

Още 24 индивида са умряли от COVID-19. Смъртните случаи в Португалия от причиняваното от новия ковид заболяване към този момент са 2395, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР