Снимка: PexelsПолицията в Италия конфискува огромна пратка от 14 тона

...
Снимка: PexelsПолицията в Италия конфискува огромна пратка от 14 тона
Коментари Харесай

Хванаха 14 тона наркотици за 1 млрд. евро на Ислямска държава

Снимка: Pexels

Полицията в Италия конфискува голяма пратка от 14 тона амфетамини, за които споделят, че са създадени от " Ислямска страна ” (ИД) в Сирия, заяви Си Ен Ен.

 
Офицерите наблюдавали три подозрителни контейнера до пристанището на Салерно в югозападна Италия и разкрили 84 милиона хапчета с пазарна стойност от 1 милиард евро вътре в хартиени цилиндри за промишлена приложимост, заяви финансовата полиция Guardia di Finanza.
 
Разследващите споделиха, че ударът е най-големият в света против наркотрафика във връзка с стойност и количество.
  
Командирът Доменико Наполитано, началник на финансовата полиция за град Неапол, сподели пред CNN, че опиатите били добре скрити и скенерите в пристанището не ги разкрили.
 
" Не успяхме да ги забележим, само че знаехме, че идват заради нашите настоящи следствия на Камората “, сподели той.
 
" Прихванахме телефонни позвънявания и членове, тъй че знаехме какво да чакаме. "
 
" Камората " докарва опиатите в Италия и взима своя дял за подкрепяне на разпространяването им, добави Наполитано.
 
Хапчетата са с логото " Каптагон ", което " отличава " дрогата на джихада ", съгласно изказването.
 
" Известно е, че " Ислямска страна ” финансира терористичните си дейности значително с трафика на синтетични опиати, създадени значително в Сирия, която през последните години се трансформира във водещ международен производител на амфетамини ", съобщи полицията.
 
" Според DEA (Американската работа за битка с наркотиците) ИД употребява необятно тази дрога на всички територии, над които упражнява въздействие и управлява продажбата. "
 
Групата също по този начин е в положение елементарно да създава огромни количества синтетични опиати, които да се продават на международните пазари, инкасирайки големи суми пари, добави полиция.
 
Разследването и акцията са осъществени по разпореждане на прокурора в Неапол. Полицията счита, че опиатите са били предопределени за разпространяване в Европа от разнообразни проведени незаконни групи.
 
" Хипотезата е, че по време на блокирането, заради световната епидемиологична незабавна обстановка, производството и разпространяването на синтетични опиати в Европа на практика е спряло и по тази причина доста трафиканти от разнообразни проведени незаконни групи са се насочили към Сирия, където наподобява не е имало блокиране “, споделиха служители на реда.
 
Бригадният военачалник Габриеле Фаила, началник на финансовата полиция в Неапол и заобикалящата провинция, сподели за Си Ен Ен, че съгласно него редица незаконни групи може да са се събрали дружно, с цел да купят голямата пратка.
 
Обикновено трафикантите не изпращат такива количества едновременно, тъй като е прекомерно рисковано, сподели Фаила и никоя група не би могла да се оправи с толкоз доста хапчета едновременно.
 
" Това е удивително доказателство за " връзката “между финансирането на терора и ползите на проведената престъпност “, добави той.
 
Captagon в началото е комерсиалната марка на лекарствен артикул, съдържащ синтетичния стимулант фенетилин. Той към този момент не се създава и не се употребява, само че опиатите, носещи името Каптагон, постоянно се изземват в Близкия изток, съгласно Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите (EMCDDA).
 
Това е постоянно срещан стимулант в Близкия изток и се употребява и в някои страни, граничещи с Европейския съюз, оповестиха от организацията.
 
" В допълнение, някои скорошни медийни известия свързват този опиат с причинителите на терористични актове в Европа или терористичните групи, основани в региони на спор в Близкия изток ", прибавя EMCDDA.
 
През 2015 година Cи Ен Ен заяви за американски чиновник, който има вяра, че някои бойци на джихадистите употребяват Каптагон, което може да аргументи прилив на сила и еуфория.
 
Освен, че се оповестява, че сами одобряват опиатите, бойците в Сирия от двете страни на огневата линия могат да печелят от производството и трафика на хапчета, е оценката на Службата на Организация на обединените нации за опиати и престъпност (UNODC).
 
" Смята се, че (Ислямска държава) и Фронтът Ал Нусра също улесняват контрабандата на химически прекурсори за производството на Captagon ", съобщи шефът на UNODC Юрий Федотов на конференция през юни 2015 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР