Снимка PexelsПървата европейска страна, която ще приложи китайската ваксина е

...
Снимка PexelsПървата европейска страна, която ще приложи китайската ваксина е
Коментари Харесай

Сръбски военни се наредиха на опашка за китайска ваксина

Снимка Pexels

Първата европейска страна, която ще приложи китайската ваксина е на Балканите. Стотици сръбски военни в камуфлажни униформи се подредиха през днешния ден на опашка в изложбена зала в Белград, където медицински сестри им инжектираха китайска ваксина против Ковид-19, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица Сърбия получи 1 милион дози от имунизацията на китайската компания Синофарм и стана първата европейска страна, почнала стратегия за всеобща имунизация с нея.

Сега Сърбия ваксинира служители на реда, учители и бойци, откакто предишния месец стартира имунизацията от жителите и личния състав на домове за възрастни хора и медицинските служащи с ваксини на Пфайзер и Бионтех и съветската Спутник V.

Белград поддържа тесни връзки с Пекин и китайски компании са вложили милиарди евро в Сърбия, основно в инфраструктурата и в енергийни планове.

Министърът на защитата Небойша Стефанович сподели, че над 700 военни, в това число и самият той, са били имунизирани с китайската ваксина.

" Аз бях имунизиран с китайската ваксина, на която имаме цялостно доверие. Казах, че ще се имунизирам със същата ваксина като нашите бойци ", съобщи Стефанович пред публицисти.

Досега над 20 000 сърби са имунизирани против ковид. През уикенда президентът Александър Вучич сподели, че в околните дни се чака Сърбия да получи още 250 хиляди дози от съветската ваксина и 20 хиляди от имунизацията на Пфайзер.

В Западните Балкани имунизацията е почнала единствено в Сърбия и Албания, до момента в който Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора и Република Северна Македония още не са получили никакви ваксини.В Сърбия, чието население е 7 милиона, броят на инфектираните от ковид е 375 799, а смъртните случаи са 3791.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР