Снимка: PexelsОт понеделник влиза в сила предупреждение за пътуване до

...
Снимка: PexelsОт понеделник влиза в сила предупреждение за пътуване до
Коментари Харесай

Австрия: Прага и някои френски райони са рискови заради коронавируса

Снимка: Pexels

От понеделник влиза в действие предизвестие за пътешестване до Прага заради висока заплаха от болест, заяви австрийското министерство на външните работи. Като изключително рискови са категоризирани и френските региони Ил де Франс със столицата Париж и Прованс с Лазурния бряг. Същевременно се анулира класирането на Швеция като изключително рискова, от Португалия като рискови остават само регионите Лисабон и Норте.

Нови са предизвестията за висока заплаха от болест за Андора, Аржентина, Бахрейн, Коста Рика, Израел, Кувейт и Малдивите, предава Българска телеграфна агенция.

От друга страна някои европейски страни постановат ограничавания за пътешестване в Австрия или в някои австрийски региони. По известия на ДПА, представени от австрийски медии, от 15 октомври Германия ще вкара наложителна предварителна онлайн-регистрация за влизащите в Германия от Виена и Форарлберг.

Австрийската министърка по европейските въпроси Каролине Едтщадлер прикани в известие за пресата за хармонизиране на критериите за оповестяване на регион или страна за рискова зона в Европа. " Само по този метод ще предотвратим безпорядък, сходен на хаоса при започване на рецесията ". В момента не съществуват идентични критерии за регистрация на инфектираните с Ковид-19 и критерии за установяване на зони с висок риск в границите на Европейския съюз. За хармонизиране на критериите към този момент се изрече и Европейският парламент.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР