Снимка: PexelsОще осем души от дома за възрастни хора Възраждане

...
Снимка: PexelsОще осем души от дома за възрастни хора Възраждане
Коментари Харесай

Двама са починалите от дома за възрастни в Русе, с Covid-19 са установени 57 души

Снимка: Pexels

Още осем души от вкъщи за възрастни хора " Възраждане " в Русе, в който живеят 215 души, са открити с ковид през последното денонощие, оповестява Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Така броят на диагностицираните с COVID-19 от общественото заведение, в което има огнище на болестта, към този момент е 57. Това оповестиха през днешния ден от Областния действен щаб в крайдунавския град.

Оттам осведомят, че 86-годишна жена от вкъщи, настанена в Университетската болница " Медика " с ковид, е умряла през вчерашния ден. Така смъртните случаи на инфектирани от общественото заведение към този момент са два. В началото на седмицата в УМБАЛ " Канев " умря мъж на 80 години, който беше интубиран.

Шестима души от останалите 55 инфектирани са от личния състав, а 49 са възрастните консуматори.

От Областния действен щаб осведомят, че до през вчерашния ден са взети общо 164 проби за PCR-изследване на живеещи в общественото заведение. Очакват се резултатите на 92-ма души.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР