Снимка: PexelsОгромен протест срещу мерките за борба с коронавируса се

...
Снимка: PexelsОгромен протест срещу мерките за борба с коронавируса се
Коментари Харесай

В Лондон протестираха срещу локдауна. Полицията арестува над 60 души

Снимка: Pexels

Огромен митинг против ограниченията за битка с ковид се организира в Лондон. Полицията арестува над 60 души.

„ Продължаваме да настояваме хората да се прибират у дома ", съобщи столичното полицейско ръководство, припомняйки, че под карантина всеобщите акции са неразрешени и ще бъдат потушени. Полицията също по този начин добави, че броят на арестуваните ще пораства.

„ Скай Нюз “ оповестява за конфликти сред полиция и стачкуващи, които са хвърляли предмети по чиновниците на реда, както и горящи ракети и бомбички. Съобщава се, че арестите са осъществени в Хайд Парк, основната комерсиална улица на Оксфорд Стрийт и покрай гара Кингс Крос.

Според „ Дейли Мейл “ няколко хиляди души са излезли по улиците на столицата, с цел да изразят несъгласието си с държавните ограничения за битка с епидемията от новия ковид. Демонстрантите издигат лозунги: „ Спрете да ни контролирате “, „ Без карантини “, „ Отмяна на маски “ и „ Срам за полицията “.

В края на октомври държавното управление призна, че на фона на втората вълна на пандемията единственият метод да се предотврати внезапното повишаване на смъртността е въвеждането на нова карантина. Тя влезе в действие в Англия на 5 ноември и ще продължи до 2 декември, след което ще бъде върната системата от локални ограничавания, която ще бъде по-строга от преди. Мерките, препоръчани от кабинета тази седмица, значат, че повече от половината от популацията на кралството ще живее при по-строги ограничавания от тези, въведени преди карантината. Освен това, съгласно специалисти, усилването на предходните ограничения ще коства на стопанската система на страната 900 милиона паунда дневно, съгласно „ Дейли Телеграф “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР