Снимка PexelsОчертава се да спрат пътуванията за американци до Европа.

...
Снимка PexelsОчертава се да спрат пътуванията за американци до Европа.
Коментари Харесай

Американците може отново да не могат да пътуват до ЕС

Снимка Pexels

Очертава се да спрат пътуванията за американци до Европа. Европейският съюз (ЕС) ще разиска в четвъртък дали да наложи наново ограничавания за посетителите от Съединени американски щати, защото се усилват новите случаи на ковид в страната.

Мярката е предложена от Словения, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, и дава отговор на оценката на сигурността за пътешестване в страните, оповестява Bloomberg, като цитира свои неназовани източници.

Новите случаи на инфектирани с ковид в Съединени американски щати са 507 на 100 хиляди души през първите две седмици на август, съгласно Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Границата в насоките на Европейски Съюз е 75 на 100 хиляди души.

Спирането на пътуванията на американците обаче ще бъде удар за самолетните компании и туристическите компании, които упорстват за цялостно отваряне на доходоносните трансатлантически направления.

„ Подобно решение би било извънредно разочароващо за европейските самолетни компании, да не приказваме за нашия туристически бранш, който се възползва доста от притока на американски пасажери, откогато рестриктивните мерки бяха отстранени през юни “, споделя се в изказване на лобистката група Airlines for Europe.

Според разпоредбите на Европейски Съюз наклонността за нови случаи би трябвало да бъде постоянна или намаляваща и не повече от 4% от изследваните за вируса да са позитивни. Насоките взимат под внимание и разпространяването на по-опасни разновидности на ковид, както и реципрочното отваряне на пътуванията – нещо, което Съединени американски щати не направи.

Все отново в Европейски Съюз решенията за това по какъв начин да се лимитират пътуванията зависи от държавните управления на всяка страна членка. Въпреки че страните в огромна степен следват напътствията на Европейски Съюз, в някои моменти разнообразни страни се отклоняват от тях.

Последното предложение предлага премахването на няколко други страни от „ зеления “ лист, в това число Израел, споделят източниците на организацията.

Според различен чиновник най-малко една страна - Хърватия, ще гласоподава срещу предлагането. Премахването на Съединени американски щати от „ зеления “ лист ще изисква единодушие сред квалифицирано болшинство от страните членки на Европейски Съюз.

Пътуванията сред Европейски Съюз и Съединени американски щати са точка от политически спор сред двете страни. Администрацията на Байдън резервира граничните ограничавания макар натиска да разреши на гости от Европейски Съюз да посещават страната. Американските представители показват възходящите случаи на инфектираните с делта разновидността като една от аргументите за това решение.

Авиокомпаниите сред Европейски Съюз и Съединени американски щати възвърнаха пътникопотока на под 50% от равнищата преди пандемията, откакто Брюксел избра да пусне изцяло имунизираните американци през юни.

Lufthansa съобщи по-рано този месец, че чака Северна Америка да се отвори от края на лятото, до момента в който Air France възнамерява да предложи 70% от нормалните си за цялата мрежа места през това тримесечие, прогнозирайки връщане към доходност.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР