Снимка PexelsОбщина Русе започва кампания за безплатно чипиране и регистриране

...
Снимка PexelsОбщина Русе започва кампания за безплатно чипиране и регистриране
Коментари Харесай

В Русе чипират безплатно домашните любимци

Снимка Pexels

Община Русе стартира акция за гратис чипиране и вписване на домашните кучета, оповестяват от общинската администрация.

Чипирането се прави в амбулаторията на Общинския подслон за животни. Там домашните любимци ще бъдат регистрирани според условията на закона. С слагането на чип се обезпечава проследимост на кучетата, а техните притежатели се освобождават от дължимата такса за годината на тяхното чипиране.

Според Закона за локалните налози и такси притежателите на домашни кучета са задължени да заплащат годишна такса от 25 лв., а тези с животно-компаньон, или отглеждащи го за отглеждане, дължат годишно 500 лв.. Таксите се заплащат в Информационния център на Община Русе, а приходите се употребяват за понижаване популацията на безстопанствените животни.

По тази причина притежателите на кастрирани кучета не дължат „ такса за владение на куче “ и общината дава опция на всеки искащ да кастрира кучето си гратис в Общинския подслон. Единственото изискване е кучето да има сложена годна годишна ваксина и здравна брошура.

От общинската администрация допълват, че русенци могат да изберат своя домакински любим от кучетата, настанени в приюта за безстопанствени животни. Осиновяването е изцяло гратис, а кучетата са кастрирани, обезпаразитени и имунизирани. Собствениците ще получат своя нов другар с ветеринарно-медицински паспорт и подложен микрочип.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР