Снимка: PexelsОбразователната система, за разлика от март месец, сега е

...
Снимка: PexelsОбразователната система, за разлика от март месец, сега е
Коментари Харесай

Таня Михайлова: Случаите на заразени учители и ученици не са масови

Снимка: Pexels

Образователната система, за разлика от март месец, в този момент е готова да работи в изискванията на COVID-19, сподели заместник-министърът на образованието Таня Михайлова в " Още от деня ". Следим ситуацията, през лятото са създадени насоките за работа, както и решения при изключителните условия, уточни тя.

Случаите на инфектирани учители и възпитаници не са всеобщи, процентно учениците са 0,001 на 100, означи заместник-министърът на образованието.

Таня Михайлова: Към момента се надявам, че няма да има подобен случай, в който цялата система, всички учебни заведения да затворят.

За установяване на праговите стойности, при които учебните заведения минават на отдалечено образование, не дава отговор МОН, посочи зам.-министър Михайлова. И разясни, че решението за карантиниране се взима след проучване на контактите, времето, през които са били тези контакти, дали са били предпазени учителите.

Ангажимент на шефовете е да се обезпечат всички условия, които се изискват, а за сигурността на учениците и носенето на маски отговорността е споделена сред родители, учители и цялото ни общество.

Таня Михайлова: Нашите ограничения са много по-либерални от други страни, при нас маските в час не са наложителни. Задължително е в общите пространства да се носят маски.

При инфектиран преподавател би трябвало ли да се изследват учениците му е решение на Регионалната здравна ревизия. Учителят, съгласно насоките на Министерството, би трябвало да отстои на разстояние от учениците и да е наложително с маска.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР