Снимка PexelsНяколкостотин души, включително семейства с малки деца, протестираха снощи

...
Снимка PexelsНяколкостотин души, включително семейства с малки деца, протестираха снощи
Коментари Харесай

В Букурещ излязоха на протест срещу противоепидемичните мерки

Снимка Pexels

Няколкостотин души, в това число фамилии с дребни деца, стачкуваха нощес в Букурещ срещу ограниченията, въведени против разпространяването на ковид, основно поради физическото разграничаване и задължението да се носят маски в учебно заведение, съобщи организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

Само полицията и публицистите носеха маски. Мнозина стачкуващи носеха плакати и румънски флагове и не съблюдаваха разпоредбите за физическо разграничаване.

Един от ораторите на митинга на Университетския площад в Букурещ съпостави ограниченията с мъченията на другомислещите по времето на комунизма.

В последно време в Румъния има доста нарастване на броя на инфектираните с ковид. Миналата седмица бе маркиран отрицателен връх - 1713 инфектирани за един ден.

Вчера бяха регистрирани нови 1333 инфектирани, с което броят им от началото на пандемията до момента доближи 111 550 души. Починали са 4402 души.

Около 2,8 милиона възпитаници потеглиха на учебно заведение в понеделник. Обучението е комбинирано - част от него е проведено присъствено и друга част - онлайн.

Чиновете в класните стаи би трябвало да са отдалечени на минимум един метър един от различен, учениците и учителите наложително би трябвало да носят маски, а класните стаи се дезинфекцират всеки ден.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР