Снимка: PexelsНовите огнища на COVID-19 в Европа и северното полукълбо

...
Снимка: PexelsНовите огнища на COVID-19 в Европа и северното полукълбо
Коментари Харесай

СЗО: Втората вълна от коронавирус е заради ниска бдителност

Снимка: Pexels

Новите огнища на COVID-19 в Европа и северното полукълбо се дължат на обстоятелството, че младежите понижиха своята зоркост през лятото. Това съобщи на днешната конференция генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус.

Той акцентира още веднъж, че младежите и децата са застрашени от заразяване с ковид, по тази причина би трябвало да демонстрират по-голяма зоркост по време на пандемията, да носят маски и да съблюдават отдалеченост.

Всички би трябвало " да се научим да живеем с вируса и да предприемем нужните ограничения за отбрана ”, акцентира Гебрейесус. С изключително внимание би трябвало да се отнасяме към хората, които попадат в рисковите групи, по-точно възрастните, защото при тях заболяването протича по-често в тежка форма.

Генералният шеф напомни, че в доста страни повече от 40 % от смъртността, обвързвана с COVID-19, е в заведения, в които има хора с несигурно здраве. В някои развити страни този % доближава 80.

В СЗО е основана техническа консултативна група по въпросите на човешкото държание. В нея ще влязат 22 специалисти от 16 страни, които са свързани с разнообразни научни посоки, в това число логика на психиката и антропология. Тази група ще приготвя рекомендации до СЗО по разнообразни въпроси, включително и по отношение на битката против пандемията от ковид.

По последни данни на СЗО, в света са регистрирани повече от 16,5 милиона случая на заразяване, а повече от 656 000 индивида са умряли. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР