Снимка PexelsНови доказателства за съществуване на вода на Луната под

...
Снимка PexelsНови доказателства за съществуване на вода на Луната под
Коментари Харесай

Американски учени откриха много вода на Луната

Снимка Pexels

Нови доказателства за битие на вода на Луната под формата на молекули и лед в полярните региони и покрай тях откриха американски учени откриха, оповестиха международните осведомителни организации.

Данните демонстрират, че водата или се образува на Луната, или доближава там от други източници, пишат създателите на две публикации, оповестени в сп. " Нейчър Асторноми ", оповестява Българска телеграфна агенция.

На Луната няма водни басейни, каквито са присъщи за Земята, само че тя е повече, в сравнение с мислеха експертите до момента. Водните молекули са в зрънца минерали на повърхността даже на осветената от Слънцето страна и в ледени сектори, които са непрекъснато на сянка.

Вода на Луната беше открита още преди 11 години в дребни количества. Два екипа в този момент оповестяват, че имат неоспорими данни - за водни молекули на повърхността и за опция тя да е в ледени джобове в зоната на непрекъсната сянка, която е 40 000 кв. км.

Молекулярната вода е открита от екипа на Кейси Хонибол ат галактическия център " Годард " на НАСА. Докато при предходните наблюдения има неизясненост дали това е вода или сродният на водата хидроксил, сегашният способ на проучване дава безапелационен резултат.

Единственият метод тези молекули да оцелеят на огряната от Слънцето страна, където са следени, е те да са в минерални зърна, които ги защищават от околната среда. Молекулите са на разстояние и не взаимодействат, тъй че да образуват лед или течна вода.

Второто проучване се концентрира върху по този начин наречените студени трапове - региони, които са в непрекъсната мрачевина с температура под 163 градуса Целзий. При подобен мраз замръзналата вода може да остане постоянна милиони години. Учените, ръководени от Пол Хейн от университета на Колорадо в Боулдър са употребявали данни от американския уред " Лунар рикънисънс орбитър ". Те откриват голямо количество дребни сенки, огромни колкото монета или повече - множеството в полярните региони.

Изследването ни демонстрира, че доста преди незнайни региони могат да крият воден лед " - сподели Хейн. - Резултатите ни демонстрират, че водата може да е доста по-широко публикувана в полярните региони, в сравнение с се мислеше до момента. Така тя ще е по-достъпна и ще се извлича и проучва по-лесно ".

Водата е скъп запас за бъдещите задачи с хора на Луната, като ще се употребява освен за пиянство, само че и за материал за гориво. НАСА възнамерява завръщане на астронавти на Луната като подготовка за задача до Марс. Наличие на вода на спътника ни би било доста потребно за такива стратегии.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР