Снимка PexelsНови 1153 положителни случая на коронавирус в Турция са

...
Снимка PexelsНови 1153 положителни случая на коронавирус в Турция са
Коментари Харесай

Oчаква се затягане на мерките срещу разпространението на COVID-19 в Турция

Снимка Pexels

Нови 1153 позитивни случая на ковид в Турция са били регистрирани през последното денонощие, заяви турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа.

От предходната седмица насам новите позитивни случаи всеки ден надвишават 1000 на ден.

14 души са умрелите през последните 24 часа,с което общото число на умрелите до момента от ковид доближи 5798 души.

Според здравния министър има спад в случаите с съдбовен излаз от COVID-19, само че нарастват позитивните случаи. Числото на инфектираните е достигнало 237 265 души, до момента в който цифрата на излекуваните е към 220 000, предава Българска телеграфна агенция. 

8.3 на 100 е растежът на заболеваемост от пневмония.

Здравните управляващи сигнализираха за зародили нови огнища на ковид след 4-дневната почивка за Курбан байрам /30 юли-4 август/, последица от всеобщо неспазване на противоепидемиологичните ограничения - неносене на маски, струпване на доста хора, неспазване на обществена отдалеченост.

По думите на здравния министър все още 580 пациенти са в тежко положение. Но съгласно други източници болните са доста повече. Има изказвания за растеж на случаите на Ковид-19 в курортните региони, само че здравното министерство ги отхвърли.

Междувременно втори ден хиляди чиновници по сигурността, трафика, локалните управляващи правят огромна инспекция в цялата страна по съблюдаване на ограниченията за ковид. Инспектират се институции, работни места, заведения, транспортни средства, жители, по улиците, парковете и други

В Турция е наложително носенето на защитни маски от жителите на открито и на закрито. Глобата е 900 турски лири.

В Истанбул на спирките на градския превоз, в институциите, в доста магазини, заведения са сложени дезинфектанти, при влизане в магазините,а също и в заведенията се мери температурата на клиентите, в редица заведения сервитьорите са с маски и ръкавици, в редица фирмени магазини касите са отделени със стъклени загради, не се позволяват доста клиенти. В банките също е въведен специфичен режим. Но не на всички места ограниченията се съблюдават с идентична съвестност.

Предвид на повишаването на случаите на ковид от последните дни, които минаха пика от 1000 на ден и наклонността върви към увеличение /миналия месец позитивните случаи бяха спаднали под хиляда на ден, а цифрата на излекуваните бе надхвърлило тези на заразените/, се заприказва за вероятно връщане на рестриктивните мерки за излизане от къщи.

Но министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу отхвърли тези изказвания като погрешни.

Въпреки това обаче сигурно се чака стягане на противоепидемичните ограничения в околните дни.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР