Снимка PexelsНова опасност е засечена на здравния фронт в страната

...
Снимка PexelsНова опасност е засечена на здравния фронт в страната
Коментари Харесай

Националния център по заразни и паразитни болести: Открит е опасен щам на Ковид-19 в България

Снимка Pexels

Нова заплаха е засечена на здравния фронт в страната ни.

При проучвания на SARS-CoV-2, посредством целогеномно секвениране от ново потомство на клинични проби, взети от разнообразни елементи на страната, за първи път в България беше открита разновидност от така наречен изключително значение - K417T, оповестиха от Националния център по заразни и паразитни заболявания, представени от

Клиничната проба, открита от НЦЗПБ, е от мъж във възрастовата група 80-90 години от София. Той е дал позитивен резултат на лабораторен тест за ковид-19. Престоял е в болница с тежко протичане на болестта и нужда от дихателна реанимация и интензивно лекуване. В последна сметка пациентът е умрял.

Резултатите от някои проучвания демонстрират, че разновидностите K417T и N501Y открити в клиничната проба, могат да понижат капацитета за неутрализация на вируса при имунизирани против ковид-19 или естествено инфектирани лица.

НЦЗПБ следи разпространяването на ковид в страната с акцент за търсене на разновидности с ускорено разпространяване и вирулентност, които са с нараснало значение за публичното здраве.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР