Снимка PexelsНещата няма да свършат до тук, прогнозира специалният пратеник

...
Снимка PexelsНещата няма да свършат до тук, прогнозира специалният пратеник
Коментари Харесай

Дейвид Набаро, СЗО: Ако не се направи необходимото, ще има и трета вълна от COVID-19

Снимка Pexels

Нещата няма да свършат до тук, предвижда специфичният делегат на Световната здравна организация по въпросите на Коронавирус -19 Дейвид Набаро. Той набелязва времето на трета вълна в Европа при започване на 2021 година, в случай че държавните управления още веднъж не създадат нужното, както стана преди втората вълна, съобщи Ройтерс, представена от Булнюз. " През летните месеци те пропуснаха да изградят нужната инфраструктура, откакто овладяха първата вълна ", сподели Набаро в изявление за швейцарски издания.

" Сега имаме втора вълна. Ако не изградят нужната инфраструктура, при започване на идната година ще имаме и трета вълна ", прибавя британецът, който през 2017 година несполучливо се кандидатира за общоприет шеф на СЗО. Европа за малко се радваше на понижаване на заболеваемостта, само че в този момент тя още веднъж се увеличи: общо за вчерашния ден Германия и Франция имаха 33 000 нови случая, Швейцария и Австрия имат по хиляди случаи на денонощие, а Турция заяви за рекордните 5532 новозаразени. В изявлението си Набаро насочи вниманието към решението на Швейцария да позволи карането на ски с условието да се носят маски в лифтовете, в случай, че други алпийски страни като Австрия затвориха ски курортите. Той съобщи, че Швейцария може да доближи " много огромно ниво на заболеваемост и смъртност ". " Щом заболеваемостта намалее, а тя ще намалее, ще можем да бъдем свободни, колкото си желаеме ", сподели Набаро, представен от " Золотурнер цайтунг ". " Но тъкмо в този момент ли? Трябва ли ски курорти да бъдат отваряни? При какви условия? "

Набаро похвали дейностите на някои азиатски страни като Южна Корея, където заболеваемостта в този момент е относително ниска. " Хората са изцяло ангажирани, те носят маски, възприемат държание, което пречи на вируса. Спазват отдалеченост, носят маски, изолират се, когато са заболели, мият ръцете си и повърхностите. Пазят най-застрашените групи ", споделя специалистът. Набаро добави, че Азия не е отхлабила прибързано ограниченията. " Трябва да се изчака, до момента в който броят на случаите стане невисок и остане подобен ", сподели той. " Реакцията на Европа беше непълна ".  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР