Снимка: PexelsНародното събрание ще обсъди на второ четене и промени

...
Снимка: PexelsНародното събрание ще обсъди на второ четене и промени
Коментари Харесай

НС ще обсъди на второ четене промени в Закона за лечебните заведения

Снимка: Pexels

Народното събрание ще разиска на второ четене и промени в закона за лечебните заведения. Те плануват изпълнителните шефове на университетските лечебни заведения да могат да преподават в съответните медицински университети, оповестява Българска национална телевизия.

Депутатите ще вземат решение дали националните центрове по проблемите на публичното здраве да могат да разпределят до 40 на 100 от личните си доходи за в допълнение материално стимулиране на работещите.

Предложението е те да да могат да се разпореждат до 60 на 100 от личните си доходи от държавни такси, научноизследователска и експертна активност и такси за следдипломно образование за придобиване на дълготрайни материални активи и до 40 на 100 за в допълнение материално стимулиране на чиновниците. Това плануват окончателните промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, с които се трансформира закона за здравето.

В рамките на обичайния петъчен парламентарен надзор на депутатски питания ще дават отговор вицепремиерът Екатерина Захариева, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на земеделието Десислава Танева, министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и министърът на спорта Красен Кралев

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР