Снимка: PexelsНад 200 души ще бъдат тествани в дома за

...
Снимка: PexelsНад 200 души ще бъдат тествани в дома за
Коментари Харесай

Няма нови заразени с Ковид в Качулка. Тестват над 200 души

Снимка: Pexels

Над 200 души ще бъдат тествани в дома за възрастни хора с умствена назадничавост " Качулка " наоколо до Сливен. Днес бе оповестено, че там няма нови случаи на инфектирани. Останалите, които бяха с положиткелни проби, са в относително положително положение и остават в домашна изолираност.

Днес стартира проучването на настанените в общественото заведение, оповестява Българска национална телевизия. Ще бъде осъществена цялостна стерилизация на обществения комплекс, както и по спирки и сериозни точки в селата Бяла, Градско и Новачево, откъдето са част от инфектирания личен състав.

Към момента в общественото заведение на работа са 2/3 от личния състав, като единствено две медицински сестри и един фелдшер се грижат за хората в дома. Спрени са отпуските, сбит е графика на дежурствата на чиновниците. Вече има подадени документи за хигиенисти, след незабавната публикация за набиране на три сестри и седем хигиенисти. За намиране на медицински личен състав се водят диалози със съсловните организации.

Предприемат се ограничения за предварителна защита на разпространяването на болестта в обществените домове на територията община Сливен.

Стефан Радев, кмет на Сливен: РЗИ тества работещите в " Качулка " и старческия дом всеки месец. При предходния тест 100% от личния състав са негативни. Явно това е дълъг интервал и по тази причина през вчерашния ден взехме решение да останат тестванията за един месец, в който РЗИ прави на работещите, само че общината да прави спомагателни проби за наша сметка всяка седмица, т.е. трите седмици ги поемаме ние. Не единствено за " Качулка " и старческите домове, само че и за всички услуги, които имаме от резидентен вид, където има консуматори, които живеят непрекъснато и има риск от това някой от личния състав да внесе болест.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР