Снимка PexelsНа Острова са недоволни. Износът през британски пристанища за

...
Снимка PexelsНа Острова са недоволни. Износът през британски пристанища за
Коментари Харесай

Износът от Великобритания за ЕС е намалял с 68%

Снимка Pexels

На Острова са недоволни. Износът през английски пристанища за Европейски Съюз е понижен със зашеметяващите 68% през предишния месец спрямо януари 2020 година, което най-вече се дължи на проблеми, породени от Брекзит, разкрива Observer, написа

За трагичния спад на товарите, пренасяни с фериботи и през Английския канал, е осведомен английският министър Майкъл Гоув от асоциация на превозвачите след изследване. В писмо до Гоув от 1 февруари шефът на асоциацията Ричард Бърнет написа, че през последните месеци неведнъж са предупреждавали за проблеми и са призовавали да се одобряват ограничения, с цел да се лимитират усложненията, само че като цяло са били подценявани.

Конкретно той е декларирал ясно през предходната година, че има незабавна потребност от увеличение на броя на митничарите, с цел да оказват помощ на компаниите да се оправят с спомагателната документи. Броят им в този момент е към 10 000, което е 1/5 от това, което асоциацията е поискала поради многото изисквани документи, които експортьорите би трябвало да показват.

Бърнет разяснява пред Observer, че в допълнение към 68-процентния спад на износа към 65-75% от камионите от Европейски Съюз са се прибирали празни, тъй като не е имало артикули за тях, с които да се върнат заради две аргументи - задържане от Обединеното кралство или някои английски компании краткотрайно или за непрекъснато са спрели износа за Общността.

Според статистиката английският експорт за Европейски Съюз през 2019 година е бил в размер на 294 милиарда английски лири (43% от целия английски износ), до момента в който вносът от Европейски Съюз е бил за 347 милиарда лири (52% общо). По-голямата част от износа за Европейски Съюз от Англия е през пристанищата, а не по въздух.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР