Снимка: PexelsНа 64 години почина един от основателите на СДС

...
Снимка: PexelsНа 64 години почина един от основателите на СДС
Коментари Харесай

На 64 години почина един от основателите на СДС Господин Тонев

Снимка: Pexels

На 64 години умря един от създателите на Съюз на демократичните сили Господин Тонев. Той си е отишъл от този свят след малко боледуване, съобщи БНР.

Той бе един от създателите на Съюз на демократичните сили, член на Конституционен съд на Съюз на демократичните сили, народен представител, а по-късно основател и ръководител на Българска демократична общественост (БДО). Тъжната новина заяви Николай Милев, член на Управителната гилдия на БДО

Господин Тонев е роден на 29 ноември 1955 година в Димитровград. Той приключва приблизително обучение в Немската езикова гимназия в Бургас и германистика в Софийски университет „ Свети Климент Охридски “, компетентност немска литература.

Той бе народен представител от парламентарната група на ОДС в 38 Народно заседание в интервала 1997 - 2001 година година и член на комисията по обучение и просвета. Тонев бе член на управлението на Съюз на демократичните сили в интервала 2002 - 2003 година и 2005 - 2008

Тонев бе създател и съставител на книги, отдадени на християндемокрацията.

Поклонението и погребението ще бъдат в сряда, от 12 часа в родния му Димитровград.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР