Снимка: PexelsМирът в гегиона беше нарушаван на няколко пъти. Сега

...
Снимка: PexelsМирът в гегиона беше нарушаван на няколко пъти. Сега
Коментари Харесай

Общо 23 514 бежанци са се върнали в домовете си в Нагорни Карабах

Снимка: Pexels

Мирът в гегиона беше нарушаван на няколко пъти. Сега обаче се вижда вяра за съгласие:

Броят на бежанците, които са съумели да се върнат в  от Армения благодарение на съветски миротворци,  надвиши 23 500 души.  Това   заяви съветското министерство на защитата в събота, представено от ТАСС.

" Общо 23 514 бежанци са се върнали в домовете си в Нагорни Карабах ", се споделя в изказване на министерството.

Руските миротворци  са ситуирани в зоната на спора  в Нагорни Карабах съгласно , които съветският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян реализираха в взаимно изказване за цялостно преустановяване на огъня на 9 ноември.

Руският миротворчески контингент е основан на 15-та обособена мотострелкова бригада на Централния боен окръг.

Руските наблюдателни пунктове са ситуирани по линията на контакт и към коридора Лачин, който свързва Нагорни Карабах с Армения. Щабът на миротворческата интервенция се намира в Степанакерт.

Припомняме, че Френският прие документ, призоваващ държавното управление на страната да признае независимостта на южнокавказката област - алегорична територия както за Азербайджан, по този начин и за Армения - с 305 гласа " за " и единствено един глас " срещу ". Резолюцията не е правно обвързваща.

Тя  надали ще бъде подкрепена  от държавното управление. Документът предстоящо бе приветстван от Армения и подложен на критика от .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР