Снимка PexelsЛоша прогноза за икономиката вещае ООН:Може да настъпи безпрецедентен

...
Снимка PexelsЛоша прогноза за икономиката вещае ООН:Може да настъпи безпрецедентен
Коментари Харесай

ООН: Очертава се безпрецедентен глад с библейски размери

Снимка Pexels

Лоша прогноза за стопанската система вещае Организация на обединените нации:

Може да настъпи " невиждан апетит с древен размери " в десетки страни, в случай че не се подхващат по-нататъшни дейности за справяне с дефицита на храна

За това предизвести ръководителят на Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации Дейвид Бийзли, представен от " Франс прес " и

На събитие на Г-20 за филантропичната помощ в Бриндизи, Италия, той съобщи, че предходната година международните водачи са се засилили със средства, с цел да оказват помощ на тези, които към този момент са подхванали някакви дейности по въпроса, когато e настъпила пандемията от ковид. Сега обаче те трябвало да го създадат още веднъж.
 
" Мислехме, че коронавирусът ще остане зад тила ни до края на 2020 година, единствено с цел да го забележим освежен с делта и други разновидности, които опустошават най-много разрастващите се страни по света ", уточни Бийзли. По негови думи въпросните страни са били " пагубно изумени от тази съвършена стихия ".

Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации, която завоюва Нобеловата премия за мир предходната година за своята работа, прикани за 6 милиарда щатски $, с цел да помогне на 41 милиона души в 43 страни, които съгласно нея са на ръба на гладуването.

Условия за настъпване на тежък апетит към този момент има в Етиопия, Мадагаскар, Южен Судан, Йемен Нигерия и Буркина Фасо.

Бийзли бе безапелационен, че в случай че се се отговори на потребностите на популацията в тези страни, през идващите шест до девет месеца може да настъпи невиждан апетит с древен размери, дестабилизация на нациите и всеобща миграция.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР