Снимка PexelsЛидерът на републиканците в американския Сенат Мич МакКонъл призова

...
Снимка PexelsЛидерът на републиканците в американския Сенат Мич МакКонъл призова
Коментари Харесай

Лидерът на републиканците в Сената на САЩ: Въздушни удари срещу талибаните ще спрат настъплението им

Снимка Pexels

Лидерът на републиканците в американския Сенат Мич МакКонъл прикани за въздушни удари против талибаните, които да спрат настъплението им против афганистанската столица Кабул, предава Ройтерс. В същото време Пентагонът чака към 1000 военни да продължат да охраняват чиновниците на дипломатическата задача.

По думите му, " не е късно да се попречи на талибаните да опустошат Кабул. Администрацията би трябвало да работи бързо и да нанесе въздушни удари против настъпващите талибани, да окаже решителна поддръжка на афганистанските национални сили за защита, които пазят столицата, и да предотврати рухването на града, което в този момент наподобява неизбежно ", сподели МакКонъл, предава Нова тв.

В противоположен случай " опасността за сигурността на Съединени американски щати несъмнено ще нарасне, а филантропичните загуби за почтените афганистанци ще бъдат пагубни ", сподели той и означи, че е обсъждал този въпрос с посланика на Афганистан във Вашингтон.

В четвъртък американските управляващи оповестиха понижаване на броя на чиновниците на посолството им в Кабул. Когато правят евакуацията си, американските войски ще обезпечат сигурност. За това се чака към 3 хиляди военнослужещи краткотрайно да бъдат трансферирани в афганистанската столица.

В същото време Пентагонът чака към 1000 военни да продължат да охраняват чиновниците на дипломатическата задача, които ще останат в Кабул.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР