Снимка PexelsКонсенсус е ЕС за Русия. Посланиците на 27-те страни

...
Снимка PexelsКонсенсус е ЕС за Русия. Посланиците на 27-те страни
Коментари Харесай

Удължават с шест месеца персоналните санкции срещу Русия заради Украйна

Снимка Pexels

Консенсус е Европейски Съюз за Русия. Посланиците на 27-те страни от съюза се договориха за удължение с шест месеца - до 15 септември 2021 година - на персоналните наказания против Русия поради Украйна. Това заяви пред  ТАСС  дипломатически източник в Брюксел, съобщи

„ Посланиците се договориха за решение за следващото шестмесечно удължение на самостоятелните забранителни ограничения против физически и юридически лица на Русия и Украйна за подкопаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “, сподели дипломатът. „ В близко бъдеще това решение ще бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз (на министерско ниво) с писмена процедура ".

Според откритата процедура утвърждението за удължение на глобите против Руската федерация става автоматизирано, без в допълнение разискване.

Този санкционен лист включва към 180 лица от Русия и Украйна, в това число представители на управлението на Руската федерация и самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национални републики и към 48 юридически лица, които включват главно управляващите и силите за сигурност на въпросните републики. На всички лица, участващи в този лист, е неразрешено да влизат в Европейски Съюз и да имат достъп до банковата система на Европейския съюз. На европейските компании е неразрешено да поддържат каквито и да било бизнес контакти с тях.

Този блок от самостоятелни забранителни ограничения е един от трите пакета наказания, наложени от Европейския съюз против Русия през 2014 година, дружно със секторните стопански наказания, които бяха удължени за последно през януари - до 31 юли 2021 година, и наказания против кримски жители и компании, в действие до края на юни, които се възобновяват един път годишно.

Европейски Съюз дефинира цялостното използване на споразуменията от Минск като изискване за анулация на самостоятелните и икономическите наказания, пренебрегвайки обстоятелството, че украинската страна саботира тези съглашения изцяло. Европейски Съюз не има намерение да анулира глобите против Крим, до момента в който полуостровът остава част от Русия, разяснява ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР