Снимка: PexelsИкономиката на Испания се свива повече от очакваното през

...
Снимка: PexelsИкономиката на Испания се свива повече от очакваното през
Коментари Харесай

Испания с най-големия икономически спад на европейска икономика

Снимка: Pexels

Икономиката на Испания се свива повече от предстоящото през второто тримесечие на годината, поради което възобновяване става още по-сложно поради насрещните ветрове, с които се сблъсква туристическата промишленост, предава Bloomberg.

Спадът доближава рекордните 18,5% - воден от пониженията на потребителските разноски и вложенията и е най-големият, докладван до момента в Европа. Статистическата работа предизвестява също така, че е имала компликации да регистрира действителната обстановка поради икономическата обсада и може да последват още по-дълбоки проверки, отбелязва Investor.bg.

Икономистите предвидиха спад от 16,6% на Брутният вътрешен продукт на Испания.

Коронакризата, която блокира стопанските системи в Европейски Съюз, докара до малко над 10 на 100 стесняване на Брутният вътрешен продукт в Германия, най-голямата европейска стопанска система, както и до рекорден срив на стопанската система на Франция.

Испания вкара строги блокади поради високия брой на инфектираните и умрелите от новия ковид. Дори и с големите парични тласъци от страна на Европейската централна банка и историческия пакет на Европейски Съюз за 750 милиарда евро, страната е изправена пред постепенно възобновяване.

Испанската стопанска система е мощно подвластна от туризма, бранш, който е блокиран поради пандемията. И без това неприятният летен сезон беше засенчен в допълнение, откакто Англия разгласи в края на предходната седмица, че летуващите, които се връщат от Испания, ще би трябвало да се карантинират поради растежа на заболелите в страната и най-много в провинция Каталуния.

Испанската стопанска система е наранена и по различен метод от коронакризата – поради относително дребния размер на компаниите, което ги прави по-уязвими и по-малко способни да реагират дейно на шока. Бизнес асоциациите чакат десетки хиляди дребни и междинни компании да банкрутират до края на годината.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР