Снимка: PexelsГърция разхлабва частично мерките за борба с разпространение от

...
Снимка: PexelsГърция разхлабва частично мерките за борба с разпространение от
Коментари Харесай

Гърция разхлабва мерките от днес

Снимка: Pexels

Гърция разхлабва отчасти ограниченията за битка с разпространяване от ковид от през днешния ден.

От тази заран в южната ни съседка още веднъж отварят книжарниците и фризьорските салони. Разрешеното им работно време е от 7 ч. сутринта до 21 часа вечерта.

Също по този начин възобновяват работата си пунктовете за годишни механически прегледи на мотоциклети, пътнически коли за персонално и публично прилагане и товарни коли с обща маса до 3,5 тона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Условието, на което би трябвало да дават отговор книжарниците, е, че в тях ще бъдат допускани до четирима клиенти на повърхност до 100 кв.м. и по още един клиент на всеки 15 кв.м. в допълнение. За сметка на това се позволява те да имат удължено работно време - до 21 вместо до 19 ч., както и да работят в неделните дни на 20 и 27 декември.

Броят на клиентите във фризьорските салони е избран по същия метод, както и в книжарниците, с спомагателното изискване да има разстояние от най-малко два метра сред обособените работни места.

Клиентите ще могат да ги посещават единствено с авансово непокътнат час по телефона или по интернет, като салоните ще би трябвало да сформират всяка заран при започване на работа лист със непокътнатите часове, който да показват пред контролните органи.

Пунктовете за механически обзор също ще работят единствено със непокътнат час. В тях се позволяват до девет изчакващи клиенти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР