Снимка: PexelsФризьорски салони могат да бъдат глобени за пускане на

...
Снимка: PexelsФризьорски салони могат да бъдат глобени за пускане на
Коментари Харесай

Фризьорските салони спряха радиото. Искат им да плащат авторски права за песните според квадратурата

Снимка: Pexels

Фризьорски салони могат да бъдат санкционирани за стартиране на музика, в случай че не платят за авторски права. Това оповестява в собствен репортаж БТВ. Министерството на културата е почнало инспекции.

В салона на Иван Минчев са се чували машинки и музика. Сега обаче се чуват единствено машинки и ножици. Вече от няколко седмици е такава обстановката в други столични салони, оповестява bTV.

" Аз персонално не съм търсил къде да пратя, тъй като не мисля, че е обикновено националното радио да се заплаща. Ти може да го слушаш на всички места ", сподели още Иван. 

София Щерева е изпълнителен шеф на ПРОФОН, сдружение, което пази авторските права на всеки от музикалния отрасъл,който членува при тях.

" Вече е известно, че санкциите са много съществени за нелицензирани права. Цената на санкцията не е цената на лицензирането ", изяснява София.

Тя посочи, че концепцията не е да се постановат санкции, а да се изясни, тъй като става дума за 50 лева на година.

В портала МюзикПро всеки притежател може да лицензира обекта си, а таксата ще се дефинира от квадратурата. В случая на Иван Минчев, цената е 206 лева годишно към двете сдружения за авторски права у нас. В случай, че ги заплати Иван ще има право да пуска всякаква музика в салона си.

Министреството на културата предходната седмица приключи инспекциите и прикани притежателите да уредят правата си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР