Снимка: PexelsФейсбук заплаши днес да блокира публикуването на новини от

...
Снимка: PexelsФейсбук заплаши днес да блокира публикуването на новини от
Коментари Харесай

Фейсбук плаши да забрани споделяне на медийно съдържание в Австралия

Снимка: Pexels

Facebook заплаши през днешния ден да блокира публикуването на вести от консуматори и медийни организации в Австралия в ескалираща реакция на държавните проекти цифровите колоси да бъдат принудени да заплащат за наличие, съобщи Агенция Франс Прес.

Австралийците може да бъдат възпрепятствани да разгласяват локални и интернационалните публикации във Facebook и Инстаграм, предизвести компанията, която твърди, че решението „ не е наш първи избор “, само че е „ единственият метод да се защитим от последици, които опонират на логиката “.

Представители на държавното управление бързо отвърнаха на заканата.

Министърът на финансите Джош Фрайденберг отхвърли заканите на медийния колос.

А Род Симс, началник на Комисията за конкуренцията и потребителите, който приготви проектозакона, назова предизвестието на Facebook „ непресметнато “.

В една от най-агресивните държавни стъпки за ограничение въздействието на американските цифрови колоси Канбера е подготвила законодателство, с което да принуди Facebook и Google да заплащат на борещите се оцеляване новинарски организации. В противоположен случай фирмите са застрашени от санкции в размер на милиони долари.

Мерките също по този начин плануват налагане на бистрота над строго защитаваните логаритми, които софтуерните компании употребяват за нареждане на наличието.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР