Снимка: PexelsФамилия Кастро за първи път е извън властта в

...
Снимка: PexelsФамилия Кастро за първи път е извън властта в
Коментари Харесай

Фамилия Кастро за първи път е извън властта в Куба от 62 години насам

Снимка: Pexels

Фамилия Кастро за първи път е отвън властта в Куба от 62 години насам. Това стана, откакто Раул Кастро се отдръпна от управителния пост в Кубинската комунистическа партия, съобщи Нова ТВ. Това е историческа смяна в ръководството на островната страна.

За първи път от 62 години нито един човек с семейството Кастро няма да заема управителна позиция в Куба. Все отново фамилията резервира огромно въздействие върху политиката и икономическия живот.

Осмият конгрес на Комунистическата партия, който стартира през вчерашния ден, дефинитивно затвърждава промяната на поколенията в режима в Куба, която тече през миналите години. Това се случва в тежък миг, при трагичен спад на приходите от туризъм, огромен недостиг на артикули и неразбираема тактика за битка с ковид.

" Оттеглям се като първи секретар на Централния комитет на Комунистическата партия. Работата ми завършва с задоволство от постигнатото и религия в бъдещето на родината. Никой не ме притиска да взема това решение. Докато съм жив, ще пазя страната. По-силно от всеки път мога да кажа: Да живее свободна Куба! Да живее Фидел! Родината или гибел! ", декларира Кастро.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР