Снимка: PexelsЕвропейският парламент обяви снощи, че е прекъснал преговорите със

...
Снимка: PexelsЕвропейският парламент обяви снощи, че е прекъснал преговорите със
Коментари Харесай

Европейският парламент обяви, че прекъсва преговорите за бюджета на ЕС

Снимка: Pexels

Европейският парламент разгласи нощес, че е прекъснал договарянията със страните членки за идващия бюджет на Европейския съюз за интервала 2021-2027 година, с риск да забави проекта за възкръсване на стопанската система на стойност 750 милиарда евро, съобщи Франс прес.

" Европейските депутати ще се върнат на масата за договаряния, когато Съветът (представляващ страните членки) покаже действителна воля за реализиране на съглашение ", съобщи в официално съобщение институцията.

Говорител на немското председателство на Европейски Съюз изрази страдание " за пропуснатата опция ", цитира думите му Българска телеграфна агенция.

Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз се споразумяха през юли по бюджет в размер от 1,074 трилиона евро за идващите седем години. Парламентът обаче упорства за доста по-голям размер, предопределен основно за 15 основни за Европейски Съюз стратегии.

Вчера евродепутатите отхвърлиха в писмо компромисно предложение на немското председателство, обещаващо нарастване от към 9 милиарда евро.

" Разочарован съм ", написа парламентарният договарящ Йохан ван Овертвелд в имейл, отбелязвайки, че новият компромис не съдържа нищо ново.

Нямахме различен избор, с изключение на да прекъснем договарянията, показват депутатите, представени от Ройтерс, изтъквайки че са нужни още средства за финансиране на основни стратегии, в това число за инфраструктура, защита и студентски продан, през идващите седем години.

Необходима е воля за компромис от всички страни, означи в Туитър представител на Германия.

Преговорите ще бъдат обновени през идващите дни и в случай че най-накрая бъде реализирано съглашение, то ще би трябвало да бъде утвърдено от парламентите на страните членки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР