Снимка PexelsЕС се безпокои за енергийната бедност. Енергийната бедност в

...
Снимка PexelsЕС се безпокои за енергийната бедност. Енергийната бедност в
Коментари Харесай

Никола Шмит: Енергийната бедност в Европа ще нараства с покачването на цените

Снимка Pexels

Европейски Съюз се безпокои за енергийната беднотия. Енергийната беднотия в Европа ще нараства с покачването на цените. За това предизвести еврокомисарят по заетостта и обществените права Никола Шмит, представен от ДПА, представена от

По негови думи в Съюза към този момент има милиони, които страдат от енергийна беднотия, а броят им може да продължи да пораства.

Според Шмит Европейската комисия може да помогне на страните членки на Европейски Съюз да смекчат отрицателните последици върху обществото от актуалните високи цени на силата, само че на първо време дейности е трябвало да подхващат националните държавни управления.

В петък представителят на немското държавно управление Мартина Фиц съобщи, че е значимо да има съгласуваност в цяла Европа, която да работи в границите на актуалните правила за вътрешния пазар на Европейски Съюз.

Предстои въпросът да бъде разискван на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел в четвъртък и петък идната седмица.

През септември Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) уточни, че според данните над 2,7 милиона души в Европа към този момент не могат да си разрешат да отопляват пълноценно домовете си, макар че не са безработни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР