Снимка PexelsДвуседмичният изолационен експеримент Ескиз, симулиращ полет до Луната с

...
Снимка PexelsДвуседмичният изолационен експеримент Ескиз, симулиращ полет до Луната с
Коментари Харесай

В Русия правят двуседмичен експеримент за изолация, имитиращ полет до Луната

Снимка Pexels

Двуседмичният изолационен опит " Ескиз ", симулиращ полет до Луната с кораба " Орльонок ", ще стартира на 16 април в база на Института по медико-биологични проблеми на Руската академияна науките, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" До края на седмицата ще бъде дефинитивно одобрен екипажът от шестима души ", сподели отговорникът на плана Сергей Пономарьов от института.

Сред характерностите на плана е лимитираното пространство от 8-12 кв.м., което ще населяват по едно и също време членовете на екипажа. Там ще са ситуирани кревати, няколко работни места, огромно количество научно съоръжение и баня.

За две седмици екипажът условно ще доближи Луната, ще излезе на повърхността й и ще се върне назад. Условната активност отвън кораба ще се извърши благодарение на виртуална действителност. Ще бъдат тествани галактически дрехи и неповторима система, която ще разреши да се имитира лунната гравитация.

Според Пономарьов една от главните цели на опита е проучването на ранните стадии на акомодация към комплицирани условия. Специалисти ще проследят по какъв метод екипажът ще взаимодейства в лимитирано пространство и до каква степен това ще се отрази на психоемоционалното им положение. След това ще се разработят средства и способи за психическа поддръжка. Ще се изследва и неспецифичното влияние на имунната система. Когато човек изпитва голям стрес, се следят промени в имунитета, повода за които до момента е неразбираема.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР