Снимка: PexelsДоброволец загина, а 20 души бяха ранени при гасене

...
Снимка: PexelsДоброволец загина, а 20 души бяха ранени при гасене
Коментари Харесай

Доброволец загина, а 20 души бяха ранени при гасене на пожари в Гърция

Снимка: Pexels

Доброволец почина, а 20 души бяха ранени при гасене на пожар в Атина. Огънят е застрашавал най-важния народен парк на гръцата столица.

Хиляди поданици и туристи избягаха от наближаващите пламъци по земя или по море.
В апокалиптични подиуми тази нощ и рано сутринта в събота фериботи изтеглиха 1153 души от крайбрежното населено място Ливни и плажове на остров Евия, откакто пламъците от огромния горски пожар, вилнеещ от дни, отрязоха всички останали способи за бягство. Хората стискаха в ръце бебета и носиха възрастни хора в столове, качвайки се на дребните фериботи, с цел да избягат.

Друг огромен пожар бушува в южния регион на Пелопонес Мани, където заместник-кметът на Източен Мани Елени Дракулаку съобщи пред телевизия ЕРТ, че 70 % от региона е опустошен.
Това е библейска злополука, ние приказваме за три четвърти от общината, съобщи Дракулаку и прикани за още помощ по въздух.

Властите потушиха над 400 горски пожари в цялата страна през последните 24 часа, като най-тежко е ситуацията северно от Атина, както и на о-в Евия. Пожарът на планината Парнита в покрайнините на Атина докара до евакуирането на хиляди хора от четвъртък.

Над 700 пожарникари, измежду които подкрепления от Кипър, Франция и Израел се борят с огнената буря, подпомагани от армията и самолети за потушаване на пожари. Тази нощ силнят вятър докара огъня до град Тракомакедони, където изгори къщи. На жителите бе подредено да се изтеглят. Засега няма известия за жертви, заяви Ройтерс.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР