Снимка: PexelsДнес, благодарение на умерен северозападен, в Източна България -

...
Снимка: PexelsДнес, благодарение на умерен северозападен, в Източна България -
Коментари Харесай

По-малко горещини до края на деня

Снимка: Pexels

Днес, с помощта на сдържан северозападен, в Източна България - северен вятър, ще бъде не толкоз горещо.

Максималните температури ще бъдат от 38° до 40° в областите с код оранжево и от 35° до 37° в останалата част от страната, в Северозападна България - не повече от 34°, по Черноморието - от 30° до 35°.

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, само че ще има и региони с превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици, с по-голяма възможност в планинските елементи.

И на следващия ден на доста места в страната, като се изключи източните региони, ще има температури над 35°, само че упованията са за оптимални стойности не по-високи от 38° - 39°.

Денят ще стартира със слънчево време, само че след обяд ще превали основно в планинските и източните региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, на изток - югоизточен вятър.

Въпреки относителното намаляване на температурите, в по-голямата част от страната и на следващия ден рискът от пожари е от доста висока и екстремална степен, надлежно областите са в оранжево и алено.

На морския бряг ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността през втората половина на деня, като основно по северното крайбрежие за малко ще превали.

Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, само че след обяд ще се развива купеста облачност и тук-там ще превали временен дъжд.

Ще бъде и прохладно с сдържан, по най-високите елементи краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите в курортите са от 25° на Алеко до 31° в Банско.

Горещо остава и на следващия ден по Централното и Източното Средиземноморие, както и на Балканите. С превалявания и гръмотевици ще бъде на доста места в Западна и Централна Европа, с по-значителни количества в Южна Франция и Северна Италия.

У нас в четвъртък температурите още веднъж краткотрайно ще се покачат, само че в петък със мощен северозападен вятър ще нахлуе релативно по-хладен въздух. В следобедните часове ще има превалявания и гръмотевични стихии, тук-там краткотрайно интензивни. През почивните дни ще бъде най-вече слънчево, а вероятността за валежи е доста дребна.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР