Снимка: PexelsДа се открие кой е хакнал сайта на преброяването

...
Снимка: PexelsДа се открие кой е хакнал сайта на преброяването
Коментари Харесай

Шефът на хакерите у нас: Тези, които са правили сайта за преброяването, сами са се хакнали

Снимка: Pexels

Да се открие кой е хакнал уеб страницата на преброяването е доста елементарно. Но считам, че тези, които са го правили, сами са се хакнали. 

Това разяснява в ефира на БНР Ростислав Петров, ръководител на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери.

" Ако е хакерска офанзива, може да се разпознава елементарно и да се открие причинителят. При такова броене би трябвало единствено български IP да имат достъп до уеб страницата, т.е. би трябвало да са лимитирани външните IP. Така, в случай че има хакерска офанзива, тя ще е от България и незабавно ще се разпознава причинителят и органите на реда ще се заемат да го открият ", сподели Петров.

Той попита риторично дали през една врата, която е 90 см, могат да минат по едно и също време 10 души. " Трафикът на този уебсайт върви през една тръба, която е 10 см, условно казано. Когато доста хора се опитат да влязат по едно и също време и надвишат потенциала на тази тръба, по която върви трафикът, се случва тъкмо това - отвод от услуги. Това си е в действителност хакерска офанзива, само че не е умишлена ", сподели Петров.

По думите на Ростислав Петров всички, които се грижат за сигурността на данните и на трафика на уеб страницата, би трябвало неотложно да се заемат и да стартират възстановяване на отбраната на информацията, тъй като може да има офанзиви към уеб страницата и когато към този момент са регистрирани доста хора, преброили се електронно.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР