Снимка PexelsБританският щам на коронавируса започва да взема и България.

...
Снимка PexelsБританският щам на коронавируса започва да взема и България.
Коментари Харесай

Британският щам на коронавируса е засечен в 12 области в България

Снимка Pexels

Британският вариант на ковид стартира да взема и България. Вече е ясно в какъв брой наши области е регистриран той. В 12 области към този момент е засечен английският вид на вируса у нас. Последните проучвания на Центъра по заразни и паразитни области демонстрират, че той се среща към този момент и във Враца, Ямбол, Добрич, Кюстендил и Велико Търново. Обработката на пробите от Кюстендил е потвърдила, че по-заразната английска разновидност е у нас най-малко от края на предходната година.

 

От другата седмица в Центъра се чака да проработи нов уред, който ще разреши да се изследват повече проби. Ако до предходната седмица инфектирани с новия английски вид бяха открити главно в Западна България, това към този момент се промени, съобщи Българска национална телевизия.

Случаи има и в централната, и в източната част на страната. Най-много инфектирани с него има в столицата, само че точно столичните лаборатории изпращат и най-вече проби за секвениране. Има единични проби от други области, от Пловдив и Кюстендил, Добрич, Ямбол, от Самоков, от Софийска област няколко обитаеми места, изясни проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания, написа

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР