Снимка: PexelsБрадите и мустаците не представляват благоприятна среда за разпространението

...
Снимка: PexelsБрадите и мустаците не представляват благоприятна среда за разпространението
Коментари Харесай

Руски експерт: Мустаците и брадите не са среда за разпространение на коронавируса

Снимка: Pexels

Брадите и мустаците не съставляват удобна среда за разпространяването и проникването в организма на новия ковид, съобщи водещият специалист Михаил Лебедев от съветския Център за молекулярна диагностика към държавната работа Роспотребнадзор, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Но по неговите думи това не значи, че за лицевото окосмяване не би трябвало да бъдат полагани нужните хигиенични грижи. По-рано в английския в. „ Дейли мейл “ се появи обява на Центъра за надзор и профилактика на болесттите на Съединени американски щати, съгласно която лицевото окосмяване снижава успеваемостта на защитните маски и покачва риска от заразяване с ковид и други болести.

„ Избръсването на мустаците и брадата на пръв взор наподобява изцяло разумно, разяснява Лебедев. Но не би трябвало да се не помни, че вирусът се предава по въздушно-капков път, а брадите и мустаците са несъответствуваща среда за неговото внедряване и размножаване. “

Според специалиста мъжкото лицево окосмяване не съставлява заплаха нито за притежателите на брадите, нито за близките. Но те би трябвало постоянно да се измиват със сапун. И то освен по време на пандемия.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжк
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР