Снимка PexelsБелгийският министър на вътрешните работи Питер де Крем увери,

...
Снимка PexelsБелгийският министър на вътрешните работи Питер де Крем увери,
Коментари Харесай

Белгийски политици: Няма да има карантина при втора епидемична вълна

Снимка Pexels

Белгийският министър на вътрешните работи Питер де Крем увери, че при втора епидемиологична вълна от COVID-19 в страната няма да бъде налагана обща карантина. Никога досегашните ограничавания няма да се повторят, съобщи той, представен от локални медии.

Де Крем разясни, че при потребност ще се употребяват опциите за проучване и следене на хората, с които заболели или инфектирани са общували. Специалистът по заразни заболявания Ив ван Латем, представител на националния център за битка с новото заболяване, внесе конкретизиране, че задачата отсега нататък ще бъде налагане на лимитирана изолираност на обособени хора или публични групи, или на обособени места, предава Българска телеграфна агенция.

По неговите думи при първата вълна от инфектирани не е било допустимо да се проследят и изолират единствено тези, които съставляват най-голяма опасност за разпространяването на болестта. Латем добави, че при втора вълна рестриктивните мерки може да бъдат ориентирани към хора с влошено здраве или от дадена възрастова група.

Националният специалист оспори изказванието на вътрешния министър и съобщи, че може най-целенасочените ограничения да не бъдат задоволителни и още веднъж да се наложи прекосяване към ограничавания за всички. Това би се случило при изчерпването на другите благоприятни условия, добави Латем.

До през днешния ден в Белгия от новата болест починаха 9312 души при общо 57 342 потвърдени случая на заразяване. От 15 март до момента от болница с усъвършенствано здраве са били изписани 15 297 пациенти. За последното денонощие са открити още 250 инфектирани, 27 души са постъпили в болница, а 32 са умряли.

В последните дни инфектирани се оказват към два % от изследваните, прецизират медиите. Същевременно изследване на университетите в Антверпен и Льовен демонстрира, че всеки втори гражданин на Белгия усеща психическо страдалчество от ограничаващите ограничения, въведени преди три месеца.

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР