Снимка: PexelsБелгия започва поетапно разхлабване на мерките за борба с

...
Снимка: PexelsБелгия започва поетапно разхлабване на мерките за борба с
Коментари Харесай

Белгия започна поетапно разхлабване на мерките

Снимка: Pexels

Белгия стартира поетапно разхлабване на ограниченията за битка с разпространяването на ковид.

От идната седмица първо ще отпадне възбраната за работа на фризьорите, а от 1 март - и за други специалности, свързани с непосредствен контакт с клиентите като кинезитерапевти и масажисти. От средата на февруари ще бъде позволено на зоологическите градини още веднъж да проработят.

Още в идващите дни отпада възбраната за къмпингуване в избраните зони, както и за наемане на бунгала. Разрешават се огледите на парцели и услугите по домовете. На всички публични места остават в действие настоящите условия за носене на маски и за съблюдаване на безвредно разстояние, съобщи Българска телеграфна агенция.

Задължителното проучване на пасажерите през граница ще бъде разширено и ще обхване децата от 6-годишна възраст. Досега от това условие бяха освободени децата до 12 години. Белгия регистрира, че построява собствен личен метод към пандемията, като за разлика от Германия не лимитира работата на търговията, нито стопира децата от учебно заведение, както Холандия.

До през днешния ден в Белгия жертвите на новата болест доближиха 21 260, инфектирани бяха над 718 хиляди, а имунизираните към този момент са 318 хиляди. Данните демонстрират, че втората епидемиологична вълна последователно затихва, въпреки дневният брой на инфектираните да остава пет пъти над стойностите от предишното лято.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР