Снимка: PexelsБързането с непроверена Covid-ваксина може потенциално да влоши пандемична

...
Снимка: PexelsБързането с непроверена Covid-ваксина може потенциално да влоши пандемична
Коментари Харесай

Експерт: Бързането с непроверена COVID-ваксина може да влоши кризата

Снимка: Pexels

Бързането с непроверена Covid-ваксина може евентуално да утежни пандемична рецесия. Това твърди професор Ричард Пето от Оксфордския университет пред биртанския вестник " Гардиън " (The Guardian).

Той също по този начин уточни, че имунизацията против Covid-19 може да бъде създадена прекомерно бързо и предизвести, че световната здравна рецесия може евентуално да се утежни, в случай че първата ваксина има ниско равнище на резултатност, предава БНР. 

Дори такава ваксина да отбрани единствено дребна част от популацията, това ще се смята за стандарт, по който ще бъдат оценени и по-късните коронавирусни ваксини. Това от своя страна може даже да докара до одобрение на по-ниско качествени ваксини, защото те не би трябвало да потвърждават, че са по-добри и ефикасни от първата.

Ричард Пето е член на експертната група " Солидарност за ваксина " към Световната здравна организация.

" Разполагането със едва ефикасна ваксина може в реалност да утежни пандемията Covid-19, в случай че управляващите неправилно одобряват, че тя ще докара до доста понижаване на риска от нови инфекции, или в случай че имунизираните лица неправилно повярват, че са ваксинирани, като по този метод понижават използването или спазването на другите противопидемични ограничения за надзор ", уточни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР