Снимка: PexelsБългарин е сред пострадалите при серията нападения с нож

...
Снимка: PexelsБългарин е сред пострадалите при серията нападения с нож
Коментари Харесай

И българин сред намушканите в Бирмингам

Снимка: Pexels

Българин е измежду потърпевшите при серията набези с нож в Бирмингам в неделя през нощта, при която един почина и седем души бяха ранени. Името на Димитър Бъчваров бе обявено през вчерашния ден при започване на правосъдния развой по случая, съоблщава " 24 часа ".

За нападението е арестуван 27-годишният Зефаная Маклауд. Полицията още не разкрива какви са били претекстовете му. Самият той слушаше повдигнатите му обвинявания, криейки лицето си с ръце, по видеовръзка от полицейския сектор, в който е арестуван.

Прокурор Сузан Луелин съобщи, че решението да бъде упрекнат за гибелта на един човек и за опит за ликвидиране на още седем е взето вследствие на показани от полицията доказателства. На този стадий се счита, че нападенията са осъществени на инцидентен принцип и не са свързани с проведена престъпност или тероризъм. Извършени са на няколко места в центъра на британския град в продължение на 90 минути.

Убитият е чиновник на университета в Шефилд. 23-годишният Джейкъб Билингтън бил с група другари, които се забавлявали, когато офанзивата стартира половин час след среднощ. Намушкан е съдбовно с нож във врата. 

Негов другар, също на 23 година, е атакуван на близка улица. Състоянието му към момента е сериозно, както и на 22-годишна жена. Останалите са в по-леко положение и част от тях са изписани от болничното заведение.

Подробности обаче не бяха обявени. Съдията единствено прочете имената им. Освен Димитър Бъчваров това са Мигле Долобаускайте, Томас Гласи, Майкъл Калахан, Шейн Раули, Рис Камингс и Райън Бауърс.

Няма данни жертвите да са се познавали със Зефаная Маклауд. Билингтън пристигнал за малко в Бирмингам на посетители на другар.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР